> teknik och IT für alle

Fiberbredband från Google


skrivet den 16 okt av Lennart P J, klockan:10:42

I sin vilja att ta över världen och vara verskamma inom i princip alla områden som finns har Google även en fiberbredbandstjänst. Tjänsten har visserligen funnits ett tag på prov i mindre skala men börjar nu breda ut sig över flera stora städer i USA. Än så länge finns det alltså bara i staterna men jag är tämligen övertygad om att det kommer komma även till Europa och övriga delar av världen inom några få år.

Vad är det då som är så bra med Google Fiber kan man undra? Enligt Google själva är det framförallt hastigheten på anslutningen som är något bortom förståelse. Detta till ett pris som skall vara bland de lägre för liknande tjänster. De påstår att Google Fiber levererar en anslutning som är 100 gånger snabbare än den genomsnittliga bredbandsanslutningen. Skulle det stämma så är det ju helt klart imponerande men sånna där fina ord är ju ofta lätta att leverera men svårare att leva upp till alla gånger.   

Trots att bara ett fåtal städer än så länge privilegierats med denna tjänst så har den redan fått kritik. I den här artikeln tar man bland annat upp Googles urvalsprocess när man väljer ut vilka områden som skall ges möjligheten att få Google Fiber. Tydligen är det främst de områden där medel- och höginkomsttagare bor som är intressantast för Google, vilket enligt kritikerna lämnar ute de mest "sårbara" invånarna. Google själva slår tillbaka kritiken genom att säga att 19 av 20 områden med låginkomsttagare kvalificerar sig för att få tjänsten.

 Det blir minst sagt spännande att följa utvecklingen av detta!

 

 

Fyndig bild, inte sant? 

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5