> teknik och IT für alle

Hur ser mobiltelefonen ut år 2030?


skrivet den 16 jan av blogger, klockan:10:56

Teknik är någonting som ständigt utvecklas. För nästan exakt femton år sedan lanserade Nokia sin mobiltelefon Nokia 3310. Jag kommer fortfarande ihåg entusiasmen folk upplevde över att man i den nya version av kultspelet Snake kunde röra sig rakt igenom en vägg för att sedan dyka upp på andra sidan skärmen. 

Femton år senare har vi mobiltelefoner med fyrkärniga processorer som laddar en hemsida snabbare än vad en prisvärd laptop från 2010 har kapacitet till att göra. Nuförtiden har även mobiltelefonerna kameror som genererar bilder av högre upplösning än vad klassiska digitalkameror från några år tillbaka gör. Vi har även fingeravtrycksläsare och givetvis touch-displayer på i stort sett alla nya mobiler som produceras.

Men hur kommer mobiltelefon att se ut om vi hoppar femton år framåt i tiden? Ingen vet svaret. Någonting det har börjat spekuleras i är om mobiltelefoner kommer att lanseras med en inbyggd projektor som projicerar mobilens displaybild eller tangentbord på en fast yta, och givetvis i större format. I mina ögon är frågan snarare när, inte om. Det känns som ett ganska naturligt steg i utvecklingen för dagens mobiltelefoner och i mina ögon hade det definitivt varit ett steg i rätt riktning. 

Hur tror du att mobiltelefonen kommer att se ut år 2030? Lämna gärna en kommentar! 

/L 


Just nu värderat 2.5 av 16 människor

  • Currently 2,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5