> teknik och IT für alle

Inget 3G modem för mig


skrivet den 22 mar av Lennart P J, klockan:10:10
Här kommer lite tekniksnack - biztalk i min nya blog om teknik och It.

Portabelt bredband spås kunna ersätta trådat bredband i många fall och då får operatören ge bort, låna ut eller sälja 3G modem och 3G router. När jag flyttade nyligen hade jag tre alternativ. Fiber från Ownit med hastigheterna 100 100 M bit per sekund, fast IP och bra pris. Dock krävdes en installation för x antal kronor. Bredband via kabel TV uttaget från Com Hem, deras triple play uttag. Ganska bra hastigheter men dyrt. Trådlöst bredband från mobiloperatörer. Vi har ett par mobilmaster, jag tror att där finns 4G också, på taket i huset bredvid. Man ser det från fönstrerna, vi bor på åttonde våningen, det är kanske 25 meter dit. Betongväggar med armeringsjärn kan ställa till det lite precis som för den vanliga routern hemma som jag förlänger med en Airport Express som jag också har för musik strömning. 

Jag var inte nöjd med hastigheterna för det mobila bredbandet och var osäker på hur en 3G router skulle bete sig. Framför allt fanns där ett tak på trafiken. I framtiden kanske allt detta kommer att fungera bra - hög hastighet, stabil uppkoppling och fri trafik. Då kan det vara ett bra alternativ, åtminstone för de som inte tankar för mycket eller jobbar hemma mycket uppkopplade mot jobbet. Men jag valde fiber så klart. Och är jättenöjd. Jag betalar 250 kronor i månaden och installationen kostade 1400 kronor.

Förresten går det utmärkt att använda en iPhone som en slags 3G router, jag kopplar upp min MacBook Air via den hela tiden och behöver inget 3G modem på pinne.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5